Ga naar de pagina-inhoud

Wie is Bart Peeters?

Nieuws over De Ideale Man

07 11 2011

Deze week ligt ‘Het Beste en tot nog eens’ in de winkel.

Een compilatie-CD die het begin van het voorlopige einde aankondigt.
‘Niets of Niemand’, de single, krijgt veel reacties.
Je kan er ook op stemmen: radio1.be/voxx/stemlijst

Bart is net terug uit Rwanda. Voor we ‘ademhalen’ mogen we nog spelen in Oostende (10/11), Hasselt (12/11) , Leuven (14/11), Antwerpen (18/11), Turnhout (21/11), Gent (24/11) en Brugge (26/11)
We zullen het allemaal missen.

Stijn

14 10 2011

We genieten nog na van Nantes …

...en kijken uit naar onze 9 - voorlopig laatste - concerten.
Roma, Roma, Roma, Oostende, Hasselt, Leuven, Turnhout, Gent en Brugge: de mannen zijn er klaar voor!

Stijn P.

07 10 2011

Het Beste en tot nog eens!

Na 10 jaar ononderbroken touren en 600 uitverkochte voorstellingen neemt Bart Peeters een muzikale ‘adempauze’. De 10 extra voorstellingen van ‘de Ideale Man’ in oktober en november worden voorlopig de laatste.

Bart Peeters:
Dit is geen verdwijntruuk!
We hebben 4 platen gemaakt in 10 jaar, dat is best veel.
We doorbreken nu wat bijna logisch werd; de 5de plaat komt er niet in 2012.
Ze komt er pas nadat we allemaal een frisse neus zijn gaan halen ...
De mensen zouden bijna vergeten dat Piet Van Den Heuvel, Emile Verstraeten, Mike & Ivan Smeulders en Abdellah Marrakchi ook een interessant muzikaal bestaan hebben buiten het groepje waar we nu al jaren met veel plezier en succes mee op de baan zijn ...

Voor de laatste voorstellingen: zie agenda!

04 08 2011

Kristof Lasure heeft een filmpje gemaakt van onze uitstap naar Agadir.
Leve Kristof!
Stijn

02 08 2011

Het zou een rotzomer moeten zijn en grimmige tijden, maar op de festivals merken wij daar niks van. Wij zijn natuurlijk wel gaan oefenen in Marokko en dat heeft geholpen(J). Na Genk On Stage, De Gentse Feesten en Suikerrock zijn we zo klaar als een klontje voor Lokeren (woe 3 Aug. met Joe Cocker en Ozark Henry!). En het gratis festival Casablanca (zat 6 Hemiksem bij Antwerpen met Daan!).

Op de Lokerse Feesten hopen we (het moto van de hoofdact indachtig...) op “a little help from our friends too”!

Dan toch zonnige groet! Bart

26 07 2011

Bart Peeters: 'Op de Gentse Feesten kan alles'

GENT - Bart Peeters sloot met zijn Ideale Man het Sint-Baafsplein af. Zelfs burgemeester Daniël Termont mocht enkele noten meezingen.

Op de laatste avond van de Gentse Feesten is er naar traditie altijd een prachtige afsluiter. 'Bart Peeters is zo wat dé topper die we op het plein staan hebben', zei pleinorganisator Ivan Saerens, die erg uitkeek naar deze avond.

Door een uit de hand gelopen grap op Radio 2 zong burgemeester Daniël Termont ook een liedje mee. 'Ik hield de tekst wat simpel', zei Bart Peeters. 'Naast burgemeester is Daniël ook een soulartiest', voegt hij eraan toe.

Het plein werd, net zoals bij Les Truttes, volledig afgesloten. Een mooie afsluiter voor het Sint-Baafsplein. Naast 'boenke boenke' zong Peeters ook wat rustige nummers. 'Dat is het mooie aan Gent en de Gentse Feesten. Hier kan dat, hier kan alles. Het volk gaat voor ambiance maar kan ook muisstil zijn', aldus een enthousiaste Peeters.

Bart Peeters & Daniël Termont sluiten de Gentse Feesten af op het Stt. Baafsplein

Het Nieuwsblad, Yves Masscho
Foto door Jan Vens

Daniël Termont zingt mee met Bart Peeters op Sint-Baafs

GENT - Verrassing van formaat, iets na middernacht, toen Bart Peeters een speciale gast aankondigde: ,En ik ben blij dat ik hem eens zie zonder regenkapje op zijn hoofd! Dames en Heren, Gent, Daniël Termont!', en Bart Peeters haalde inderdaad burgemeester Termont uit de backstage. Termont mocht de OOOOH-klank aangeven in het nummer Heist aan Zee.

'Gent, u hoort nu de burgemeester van Gent een ode zingen aan een kuststad!' grapte Peeters nog, terwijl Termont, met de tamboerijn in de hand, niet altijd even toonvast, zoals juryleden van een zangwedstrijd het zouden omschrijven, oooh oooh oooh zong. Maar hij heeft wel uitstraling, zouden ze er ongetwijfeld bijzeggen.

Het Nieuwsblad, Rudy Tollenaere

27 06 2011

Timitar was zalig.

We werden gevolgd door De Morgen, Knack en Cobra.be.
Bart Steenhaut heeft in de Morgen van vandaag geschoten. En hoe!
(zie Belgische Maroc-’n-roll in Agadir")

Bart Peeters & Les Belges maken indruk op Timitar Festival in Agadir, Marokko Bart Peeters & Les Belges maken indruk op Timitar Festival in Agadir, Marokko

Bedankt Alex Vanhee voor de mooie foto's!

16 06 2011

Bart Peeters De Agadir Files Unplugged

Dinsdag 21 juni. 20.30u
Mimuze
Brasschaatsteenweg 268, 2920 Kalmthout
Kaarten: 9,-€ via katrien@mikesmusic.be

De Agadir Files
Op 23 juni spelen Bart en zijn Ideale mannen op het Timitarfestival in Agadir. Marokko. Ze putten daarbij uit hun normale repertoire maar vertaalden een aantal liedjes naar het Frans. Bart wil die aangepaste nummers eenmalig, unplugged en quasi solo testen voor ‘zijn’ publiek. De Ideale Mannen zijn in de buurt en dan weet je natuurlijk nooit hoe solo solo is. De volgende dag vertrekken ze naar Marokko.

Wil u getuige zijn van dit eenmalig concert? Bestel dan snel kaarten via katrien@mikesmusic.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

04 06 2011

Het nieuws zoals we het vonden op dewereldverzamelaar.net

Gisteren naar het optreden van Bart Peeters in een uitverkocht “De Roma“. Niet alleen De Roma was uitverkocht, ieder optreden dat Bart Peeters deze zomer geeft onderging maanden geleden hetzelfde lot. En dat is natuurlijk niet voor niets! Bart Peeters staat garant voor een swingende avond, het soort feest dat enkel uit Boechout kan komen. Samen met zijn vijfkoppige band speelde hij gisteren de sterren van aan de hemel. De rest van de recensie na lees verder …

Bart is Bart en zo is er maar één. Het kan niet anders of hij is als kind in een grote ketel coke toverdrank gevallen. Geen artiest brengt meer energie met zich mee, geen artiest weet het publiek zo te bespelen als Bart Peeters. Bij “Hallo Roma” was het meteen prijs. Bij de aanzet van het eerste nummer gingen de heupen los, de handen de lucht in. Dit wordt een top-avond. Dat staat vast.

Tijdens het eerste deel stonden vooral nummers van het laatste album, De Ideale Man, op het programma. Ieder nummer met een live-sausje overgoten, aan elkaar gepraat door een immer grappige Bart.

Normaal gezien stond er geen pauze op het programma maar, buiten was het nog steeds 25°, tegen de pauze steeg ook de temperatuur binnen naar ongekende hoogte. Er werd dus toch een korte maar broodnodige pauze ingelast. Bart en de muzikanten wrongen hun t’shirts even uit, bezoekers zochten hun verfrissing in de verse cocktails. Na een klein half uurtje stond iedereen weer paraat voor deel twee.

Dit tweede deel bestond uit een mix van nieuwe en oudere nummers, vol met geïmproviseerde solo’s en aanpassingen. Er werd een tandje bij gestoken, het tempo ging de hoogte in. Hier en daar een kort maar perfect getimed intermezzo. “Omdat ik zoveel van je hou” bijvoorbeeld, een naar het Nederlands vertaalde cover van het jullie allen wel bekende nummer “Make you Feel My Love”. Momenteel helemaal hot omdat Adele het zingt, oorspronkelijk gezongen en schreven door Bob Dylan. Bart nam de tijd, ging er voor zitten uiteindelijk liggen, de zaal werd er muisstil van.

Ook de altijd rustige, percussionist Abdellah Marrakchi kreeg zijn moment van glorie en zong een lied in het Marrokaans. Na dit pareltje ging het dak eraf. De avond was meer dan geslaagd, ze hadden nog dagen door mogen gaan. Maar aan alles komt een einde.

De festivalzomer van Bart Peeters kan al niet meer stuk, waren er tijdens de eerste optredens nog een aantal plooien die gladgestreken moesten worden, dan is het nu complete harmonie. Wat mij betreft 5 verdiende sterren.

Loop je helemaal warm van dit bericht? Wil je de meester entertainer zelf aan het werk zien? Koop dan kaarten voor de Parkfeesten in Oosterhout, Timitar festival in Agadir, Genk On Stage, Suikerrock, De Lokerse Feesten of het Casablanca Festival te Hemiksem.

De Verzamelaar

17 04 2011

Hi Lenteweer!

Tot nu toe ging Nederland heel warm en aangenaam, maar tegenover het De La mar vorige Vrijdag in Amsterdam had ik, achteraf geheel onterecht overigens,reserves; het Spiksplinter Theater leek zo sjiek en zo doordesemd met musicalatomen. Maar het was een warm bad met mensen die niet alleen uit Amsterdam kwamen maar ook uit Arnhem enzo. En toen ik iets riep over Antwerpen kwam er ook authentieke Antwerpse respons ik hoor dat onmiddellijk! De officiele reacties naderhand van pers en collega's waren echt dat ge zegt awel, awel en blozen enzo ... Ik weet dat Bergeijk (nu vrijdag) en Veldhoven (nu zaterdag) nog komen en daarna wat Hollandse festivals, maar voor ons kan het Nederland niet meer kapot. Merci iedereen, Bart.
PS. Wat dan weer niet betekent dat ik zo snel mogelijk naar "Volendam-De Musical" wil gaan kijken :)

Westmalle

We speelden zaterdag een speciale tentshow voor de Westmalse KSA/J die 70 jaar bestaan, toch liepen de organisatoren er eerder piepjong bij. Maar alles was perfect geregeld en Westmalle stond op zijn kop, zij het op goed georganiseerde wijze ... Respect!
Bart

Hove

Vanavond weeral een speciale show om 20.30 spelen we in het gemeentepark van Hove in een Tent vanwege 10 jaar Tjok. Gisteren was er een Leve De Deejays-gebeuren. De beste DJ van de Avond (een van de 2 Egotroopers!) heeft zelfs bij ons gelogeerd want ons Nona zit in de organisatie ik kan te voet naar de festivalwei, ik doe het vanavond benefiet omdat ik geen ambras wil met onze oudste dochter. Hoe we het er van afbrengen...: goed hopelijk, want ik sta onder zware druk van thuis ... :) Bart

PS. De Jeugd Van Tegenwoordig zijn ook begonnen bij Tjok in Hove!
Dus eugh ... niks.

28 03 2011

Eerste festivalset van deze zomer

Beste Mensen,

Het zomert en dat kriebelt.
We kijken nu al uit naar de festivalzomer die ons zelfs op het TIMITAR festival in Agadir zal brengen. Voorlopig spelen we vooral in Nederland, maar omdat we beloofden jullie eerder op de hoogte te houden dan de rest van de wereld:

We spelen onze eerste festivalset van deze zomer op 17 april 2011 in Hove. Het is een concert in het kader van 10 jaar Tjok, een Hovese Jeugdwerking waar Bart's dochter bij betrokken is. Het wordt dus een thuismatch en het zal knallen.

PS. de show begint om 20u30, maar vanaf 18u is er al muziek; zo begroet het tienjarige Tjok eerst De Foorapen, een plaatselijk wereldberoemde groep die alleen maar wereldhits speelt, zij het niet noodzakelijk van henzelf, alsook de popgroep "Sopha", eveneens een streekproduct zoals alles op Zondag de 17de April (check hun clip op www.sopha.be).

EERSTE FESTIVALSET
Bart Peeters en de Ideale Mannen
Verwarmde Tent
Gemeentepark Hove

17 april 2011
20.30u (stipt: aanvang Bart Peeters)
Info en Tickets:
ticketing.tjok.be

Bart Peeters: eerste festivalset van de zomer. Gemeentepark Hove 17 april 2011

19 03 2011

Spijkers Met Koppen

Het leek nog wel zo goed te gaan in Nederland. De eerste show in Valkenswaard was een warm bad.
En de Hollandse radio is zo leuk; je mag er namelijk altijd live spelen ...
Zo ook gisteren in Utrecht bij Vara’s “Spijkers met Koppen” vanuit een cabaretcafé ...
Dat er files zijn in Nederland weet ik al 100 jaar maar nu stond er een truck “overheen” de autostrade, geen beweging, niets , urenlang ...
En dan een slooptocht langs Zaltbommel ... een soort weilandtoerisme op het verkeerde moment, en op de radio Dolf Janssen horen zeggen: ‘Op die manier heeft Belgie alsnog een regering vooraleer Bart en Band hier binnenkomen’ Kortom erin vliegen zonder de geringste soundcheck, letterlijk 3 seconden voor we de ether in gingen floepte Mike zijn piano aan, De viool, de percussie, de bas, het accordeon, de vocals etc., werden heel slim bijgeschoven, want eerst stonden alleen mijn gitaar en stem open, maar het ging allemaal organisch, supergeluidsmensen, echte live Radio.
Ik luisterde de vier nummers terug en hoorde de adrenaline, in mijn gedoogbeleid de enige echt onmisbare drug.
Hup Roosendaal en Goirle ... Vrijdag en Zaterdag.

PS: Een gesprekje voor De Stem met Willem Jongeneelen leerde ons dat Oor De Lokerse Feesten besprak.

28 01 2011

Linda!

Ik mocht vorige woendag in Brussel op Turalura Live, een AB/Humo show ter ere van de 70jarige Will Tura, Will Tura’s “Linda” doen, mijn cover van op Turalura 1 (1990!), meerbepaald met Jean Blaute, de echte Producer van toen aan het accordeon, en Triggerfinger+David Poltrock, al zeg ik het zelf, het verliep eerder zeer goed.
Dus ik durf u linken met deze link!
Bart
www.abconcerts.be/nl/abtv/p/detail/turalura-live-bart-peeters-jean-blaute

10 01 2011

Mia!

De Mia‘s zijn de Music Industry Awards, wij kregen de Mia voor Nederlandtalige Muziek tijdens een TV-show, meerbepaald uit de handen van Jean en Jean uit The Benidorm Bastards, dat alleen al ...! Trouwens al het derde jaar op een rij. De CD “de Ideale Man” heeft de Cutting Edge Award voor Beste CD van 2010 gewonnen op “The Cutting Edge Awards” in de Gentse Vooruit. De nieuwde single heet “In De Plooi”, en staat in De Juke Vox van Radio 1, hij staat daar goed maar hij kan altijd hoger … (radio1.be/vox)

In Nederland moet “de Ideale Man” nog uitkomen(meerbepaald op 16 februari). De toer moet daar ook nog beginnen (namelijk in Valkenswaard op 12 Maart). Zie menu agenda Nederland.
S.

01 01 2011

Tweeduizend Elfjes!

En dat we allemaal groot mogen zijn in het elkaar bezorgen van klein geluk. Want grossieren in groot geluk zorgt algauw voor desillusies, halve waarheden en ondoordringbaarheid, en het maakt mensen soms klein.

En we gaan (in 2011) toeren in Vlaanderen en Nederland (zie agenda!)

Maar nu eerst "Mag Ik U Kussen?" Canvas/ VRT, dertien keer/ steeds anders, vanaf maandag 3 januari om 20.40 u (Svetlana Bolshakova! Waddewijf!).

En éénmalig volgende vrijdag 7 januari live op één/ VRT; De Mia's, de Vlaamse Grammies, waarvoor we 4 keer genomineerd zijn. De andere genomineerden zijn mensen waar we van houden, dus het is iedereen gegund, want meedoen is belangrijker dan verliezen!

En toch … het zou leuk zijn dat je ons helpt bij The Cutting Edges-awards, (Zie Stem B.) Want wij nemen The Social Network zeer serieus:)

Ik wens iedereen Tweeduizend Elfjes! (in te zetten naar keuze …)
Bart
(de Allesbehalve-Ideale-Man …)
Zaterdag 1/1/'11

13 12 2010

De eerste extra voorstelling is meteen de aftrap van de zomer

De Ideale Mannen trappen de zomer af in de Roma! Vooraleer Bart Peeters en zijn Ideale Mannen de festivalpodia bestormen spelen ze hun eerste festivalset van de zomer in hun geliefde ‘de Roma’. Ze zullen nummers spelen uit ‘de Ideale Man’, maar ook oudere feestnummers komen deze zomer ruim aan bod. Omdat bij dat soort voorstellingen stoelen al gauw in de weg staan is het een staand concert. Voor de mensen met een minder swingende heup zijn er 440 zitjes op het balkon.

Kaarten: www.deroma.be T: 03 292 97 40

De ideale mannen hebben u nodig

Vier Mia-nominaties, daar zijn we heel erg blij mee. Om de nominaties ook werkelijk binnen te halen hebben we u nodig. Het vraagt enkele minuten maar u maakt ons er heel erg blij mee.
Stem Bart en de Ideale Mannen: http://mias.een.be

13 12 2010

Geachte ditlezenden

Ik hoorde bij Peter Live dat de Cd "De Ideale Man" platina geworden is. Hartverwarmend nieuws natuurlijk want je kan duizend keer op je kop gaan staan en iets maken waar je zelf (samen met een hoop mensen) in gelooft, en waar je van hoopt dat het zijn weg vindt naar de eeuwigheid:) Maar … eens het af is heb je het volstrekt niet meer in de hand en kan je alleen maar hopen dat er mensen zijn (niet allemaal!) die op dezelfde golflengte zitten …

Ik kan het weten want ik ben al duizend keer op mijne kop gaan staan..
Merci Bart

01 12 2010

Gesignaleerd op het internet: De Ideale mannen in Brugge.
youtube.com/watch?v=xQFKiWWpqN8
Stijn

01 12 2010

Gevonden op het net:
Niente di particolare: Hij bestaat! Die Ideale man
Bedankt Ruth!
Bart en de Ideale Mannen.

25 11 2010

De Allerdomste Beslissing

Krijgen we hier net een nest sympathieke mails, allemaal met dezelfde teneur, nml: ”Bart beseft eindelijk dat het over de muziek gaat en dat die tv voor ons niet moet.”

Moet ik die mensen alweer teleurstellen, … dat bericht in de krant klopte niet … De journalist had geen zin om de persconferentie af te wachten, en de mensen van mijn management hebben iets te overtuigend gespeeld dat hun neus bloedde, op verzoek van Woestijnvis trouwens …

Ik durf iets niet? Allez Komaan zeg! Gebrek aan voorzichtigheid is spijtig genoeg zowat mijn belangrijkste karaktertrek … en de bron van veel ellende … Trouwens, Meedoen is Belangrijker dan Verliezen! (of zo iets …)

Kortom, mijn medewerking aan DASM heeft nooit ter discussie gestaan,
Sorry … Bart

25 11 2010

Beste Bart,
...Fam De Pauw, Fam Lenaerts... Je vergeet tussen al deze bv’s wel even de heer T. Van Landuyt en zijn bloedmooie “Flikken Maastricht-vrouw” Angela. Die hebben er ook van genoten hoor! Dat hebben we gehoord.
Groetjes
Bianca

23 11 2010

Dimmen!

Die Arenbergen waren zes keer superpubliek en natuurlijk is Antwerpen de ideale plek om “De Ondoordringbaarheid van Mortsel“ te spelen, overigens Ingrid Pira, de burgemeester van Mortsel was er zelf, en was er blij mee. En Patrick Janssens was niet boos dat we zijn A-gimmick gepikt hebben. Niet dat bekende mensen belangrijker publiek zijn, maar vaak zijn het ook collega’s, dus we wilden ons van onze beste kant tonen aan de families De Pauw, Lenaerts en Van Looy. Maar dat willen we altijd … Trouwens onze eigen families, respectieve vrouwen, kinderen, ouders (en voormalige babysits!) waren er ook, en niemand wil toch klachten horen thuis?

Stadsschouwburg Kortrijk 2 was iets flamboyanter dan 1, maar dat hebben hopelijk alleen wij gemerkt. De tweede verzameling Kortrijkzanen was wilder, en dat helpt altijd een beetje … Prachtig theater trouwens.

Theatrium de zaal in Mechelen waar we dit weekend kampeerden, heette vroeger gewoon de Volkslust en ik heb er Joe Jackson, Kim Wilde en Madness nog gezien, de organisatoren voegden daar trots U2 aan toe … Ik voelde ons plots bevoorrecht; wij mogen de mensen nog gewoon in de ogen zien, bij hen staat er een fout geparkeerde spinnekop in de weg.

Nu nog Genk, Leuven en Roeselaere en het eerste luik van de DIM-toer zit erop, Spijtig , we waren juist redelijk goed bezig …
B.

05 11 2010

4 November na Christus en Leonard

De Warandes in Turnhout waren warme shows voor een fijn publiek, niemand die iets merkte van de geheime onderstroom. De mama van Mike en Ivan lag op sterven en overleed.

De Smeulders broers wilden al die bomvolle zalen niet teleurstellen , ze zijn zo straf dat ze mooi en scherp bleven spelen , niettegenstaande hun grote verdriet. Vlak voor de voorstelling, en in de pauze, oefenden we voor de begrafenis, mama had een goeie smaak, Joni Mitchell enzo … maar wel geen simpele muziek … Een begrafenis is een ritueel, in dit geval een prachtig ritueel, Mike en Ivan en Emile speelden ondermeer ook Händel en de sterren van de hemel. Joni Mitchell lukte …

Als een ritueel lukt, kan het ook zielenbalsem zijn …

Zondag in Gent waren we terug ons oude zelf, leve het publiek van de Capitole. Nu zijn we begonnen aan een reeks Antwerpse Arenbergen. De Arenberg is een beetje onze woonkamer, we zijn het daar gewoon.
Gent en Antwerpen(1) waren tot nu toe de beste matchen …
Kardinaal B.

25 10 2010

Die ontvangst in Leuven vorige donderdag was niet normaal, je zou gemakkelijk kunnen zeggen: ‘ja, maar daar zijn het alleen jonge intellecto’s’. Dat is wel zo, maar het waren echt niet alleen maar studenten. De zaalmuziek stond al op, de monitors af en we zaten al terug in de kleedkamer, toen we hoorden dat er echt nog een extra/extra bis verwacht werd. Dat is dan via publieksraadpleging gegaan. Spannend want bij oudere nummers moet je je om te beginnen de grondtoon herinneren … Dat lukte, Mike heeft ons gered …

In Aalst vroeg er een slim 18-jarig meisje of wij een bedrijf waren. Humaniorastudenten gingen vorige week betaald in bedrijven werken in het kader van Zuiddag. Opbrengst voor jongeren in Indonesië. Wij vroegen haar (Lien uit Aalst) wat haar ‘werk’ had kunnen zijn. Een dwarsfluitpartij! Ik zweer dat het mooi was & really in tune. We hebben in Aalst ook de publieksprijs van ‘Beste Voorstelling van Vorig Jaar’ gewonnen … Voor hetzelfde geld hadden ze ons daar ook het eeuwig lidmaatschap van de Voil Jeanetten uitgereikt, ook tof!
Bart

19 10 2010

Het concertgebouw van Brugge leek zo ernstig en zo sjiek tijdens de soundcheck … Maar tijdens de show was Brugge er, superambiance. Het leek alsof het publiek met de blote hand voor ons geselecteerd was. Willy Moeyaert beweerde ook dat hij dat gedaan had …

In Sint-Niklaas hing er helemaal in het begin een Waas, maar die was rap weg. Wat lief dat de mensen zelf kwamen zeggen, wij komen moeilijk los, maar vanavond ging het vanzelf. Vandaag & morgen Hasselt en dan Leuven, de stadsschouwburg met de barokke balkons. De Belgische Royal Albert Hall.

Wij spreken in het toerbuske over de show, of de match, nooit over "het concert", dat is omdat we de gekte niet kunnen laten.

We spelen voorlopig ook nog iedere avond een andere volgorde en hier en daar een verrassingsnummer, dat is omdat het nog allemaal te nieuw is om het al vast te laten roesten …
Bart

10 10 2010

Zaterdagnacht na 3 AB’s

De 3 premières in de Brusselse AB leerden mij wat ik eigenlijk al lang zou moeten weten; de perfectie is stomvervelend, dus hoera voor wat er mis ging (viel trouwens relatief mee). Wat een voetbalploeg trouwens ... merk ik alweer. Ik zoek naar de balans tussen té braaf en té adrenaline, doseren zonder een controlefreak te worden, het lukt me ooit, maar nu eerst die milleniumdoelstellingen …
Alles is nieuw en moet groeien, het publiek geeft ons die kans, (en de pers ook merk ik ...) dikke merci, (alles gaat over liefde behalve de handleidingen van koffiezetapparaten ...)
Bart

07 10 2010

Toeraftrap "De Ideale Man" AB Brussel 7 oktober:

Het is nu eerder vrijdagnacht, maar daarstraks, donderdagavond dus, hadden we première in de AB in Brussel. Het was een warm bad, ik ben ons publiek erg dankbaar, de plaat komt pas dit weekend uit en toch gingen de mensen al mee met de nieuwe nummers. We hadden wel gerepeteerd enzo maar je weet niks, geloof me, tot het echt zover is. Eigenlijk is zo'n premièrepubliek een soort gynaecoloog, duizend en een klets verloskundigen, hebben er een gezonde baby van gemaakt.
Om het simpel te houden is het morgen ook première en overmorgen ook, anders kreeg de AB er zijn publiek niet in. Dus als je morgen in het nieuws première-beelden ziet dan is dat niet gelogen … We gaan morgen trouwens een simpel experiment doen; we gaan met de trein naar de hoofdstad, om de files snel af te zijn, we beloven niet dat we ons op die trein braaf gaan gedragen ;).
Morgen, vandaag eigenlijk, is onze toermanager Marc Cambré jarig (61!), en dan toch zo schoon musiceren op ongewone instrumenten … Proficiat Toermanager! Erwin Goegebeur de baas van EMI was er; de plaat is nu al Goud … Gelukkig is ze ook echt gelukt … dus ik kan daar mee leven …
Bart

07 10 2010

Songboek

Op de première verscheen naast de nieuwe CD ook het nieuwe songboek van "De ideale man". Voor iedereen die het nieuwe plaatje reeds wil leren spelen is dit de manier zoals Bart het bedoelt. Ik ben er heel fier op dat onze Emile me deze keer heeft geholpen, waardoor het boek in een razendsnel tempo werd afgewerkt. Het songboek bevat zangmelodieën, akkoorden en liedjesteksten van al de nieuwe songs, en kunnen gespeeld worden op alle instrumenten. Hugo van Beveren, onze geweldige huisfotograaf, heeft ervoor gezorgd dat het boek aangevuld wordt met prachtige live-foto's. Klik links onderaan deze site op 'bartituren' en bestel snel het boek :-)
Ik zou zeggen: Geef er allemaal een lap op!
Ivan

07 10 2010

Try-outs

We hebben try-outs gespeeld in Antwerpen, Scherpenheuvel en Mortsel. De mensen waren heel vriendelijk voor ons. Er werd zelfs geapplaudisseerd! De ideale mannen zijn er klaar voor. Bart ook.
Stijn

03 10 2010

CD besprekingen

De CD besprekingen in De Morgen en in De Standaard maakte me een beetje verlegen (maar ook heel content).
Bart