Ga naar de pagina-inhoud

Wie is Bart Peeters?

Agenda & Pers Nederland

2011

12 Maart Valkenswaard De Hofnar cultuurcentrum 040-2074020
25 Maart Roosendaal Schouwburg De Kring 0166-555555
26 Maart Goirle CC Jan van Besouw 013-6343400
6 April Alkmaar Theater De Vest 072-5489999
9 April Oostburg Ledeltheater 0117-452755
15 April Amsterdam De la Mar Theater 0900-3352627
22 April Bergeijk Theater De Kattendans 0497-575620
23 April Veldhoven Theater De Schalm 040-2533578
19 Juni Oosterhout Parkfeest info@parkfeest.nl

“Mijn liedjes gaan over relationele roest.” (PDF, 3MB)
NRC, 15 04 2011

“Ze bestaan, Alleskunners” (PDF, 3MB)
Willem Jongeneelen in de Stem

“Als performer kent Bart Peeters in de benelux zijn gelijke niet”
De Zeeuwse Courant

“Hoewel het voor de meerderheid van het publiek een eerste kennismaking was met zijn nieuwe repertoire, werd er toch heftig gereageerd en duurde het niet lang voor de zaal helemaal ondersteboven stond”
De Morgen

“Bart peeters is in 5 jaar de beste nederlandstalige artiest in Vlaanderen geworden. Wie er nog aan twijfelt waar het hart van Bart Peeters deze dagen klopt moet maar eens één van zijn concerten meepikken. Ver van de wereld van de televisie, in direct contact met het publiek, heeft Peeters-de–muzikant, de overhand genomen van Peeters-de–mediamens”
De Standaard

“Maar meer nog verrast peeters door de manier waarop hij omgaat met dingen; hoe hij van “A woman’s worth” van r&b prinses Alicia Keys “een echte vrouw” maakt, om daarna, en dat typeert de entertainer, de sfeer meteen om te gooien”
Het Nieuwsblad

“Van folk tot flamenco, van rock tot r&b, van klezmer tot klasiek … In de wereld van Bart Peeters is het allemaal een evidentie. Achteraf bekeken is het raar dat Bart Peeters zolang gewacht heeft om muziek te maken in het Nederlands. Want waar hij met “the radios” niet veel meer deed dan buitenlandse voorbeelden naar de mond praten, heeft hij in zijn moedertaal snel zijn eigen stem gevonden. Met “De Ideale Man” zijn vierde solo-cd, levert Peeters opnieuw een meesterwerk af”
De Morgen

“Vrijpostige liefdesverklaringen van een ideale performer, volwaardige wereldmuziek uit Antwerpen.”
De Gazet Van Antwerpen

“In België wisten ze het al en sinds gisteren weten we het ook in alkmaar; Bart Peeters is een rasentertainer. Het publiek viel als een blok voor de sympathieke Vlaming. Het repertoire van bart peeters en zijn veelzijdige band laat zich het best omschrijven als een muzikale wereldreis. Peeters bewees op het canadaplein dat hij met gemak een gevarieerd publiek als dat van “Zomer op het plein” voor zich weet te winnen”.
ndh

“Peeters heeft een uitstekende live-reputatie ... En tekende zondag voor de kolkende apotheose van Sfinks mixed 2010. Soms hoeft een mens niet ver te wonen om een wereldburger te zijn.”
De Morgen

03 09 2010 No Borderz Sfinks

Slotakkoord mag dit jaar gegeven worden door, toch vrij verrassend, Bart Peeters en zijn band. De vrolijke presentator en muzikant groeide op in Boechout en kent het festival al vanaf de allereerste tonen. Hij is ook een van de weinigen die alle 35 edities bezocht. Vooraf hebben we wel wat bedenkingen bij zijn optreden, maar dat is eigenlijk bij de eerste tonen al verdwenen. Wat een feest en wat een speeldrift! Bovendien is meteen duidelijk is dat Peeters redelijk wat wereldse klanken in zijn nummers heeft verwerkt. Danseres Saidjah Gallo en het Baskische Ttutunak krijgen genoeg ruimte wat het mondiale karakter van de show nog wat versterkt. Een prima afsluiter van een meer dan goede Sfinks Mixed editie.

NHD 09 08 2010 Plein valt voor sympathieke Belg

In Belgie wisten ze het al en sinds gisteren weten we het ook in Alkmaar. Bart Peeters is niet alleen een sympathieke Vlaming en presentator, hij is ook een talentvolle zanger. Tijdes Zomer op het Plein ontpopte hij zich als een rasentertainer.

Bart Peeters maakt een energieke indruk. Het plezier straalt van het af. Tijdens een zigeunerachtig nummer schudt de wat lompe Belg schammteloos met zijn heupen en als hij voor het podium twee oudere vrouwen ziet dansen besluit hij gelijk met ze mee te doen.

Het publiek valt als een blok voor de sympathieke Vlaming. De teksten zijn Nederlandstalig en ook als je ze niet kent niet zo moeilijk om mee te zingen.Al snel zingt het hele plein met Peeters mee: ‘ooo ooo ooo ooo oooh’

Peeters is een goed zanger. Je zal hem niet snel op een onzuivere noot betrappen. Toch moet hij het vooral van zijn uitstraling en humor hebben. ‘Dit nummer moet ik op de gitaar beginnen met een sexy gitaargroove. Helaas lukt me dat maar zelden of nooit en dat is ook toevallig de titel van het nummer’ roept hij voordat hij met weinig moeite het gitaarloopje inzet.

Het repertoire van Peeters en zijn veelzijdige band laat zich het best omschrijven als een muzikale wereldreis. Soms klinkt de band als een zigeunergezelschap, dan weer gewoon als een popgroep. Leuk is de manier waarop ze de discotheek klassieker van Indeep ‘Last Night a DJ saved my Live’ uitvoeren. ‘Laatst heeft een DJ mij gered’ zingt Peeters terwijl hij hevig met zijn heupen schudt. Peeters bewijst op het Canadaplein dat hij met gemak een gevarieerd publiek als bij Zomer op het Plein voor zich weet te winnen.
Milo Lambers

Reacties uit Nederland

De hemel (in het klad) « Licht in de duisternis
Cultura Zeelandica: Bart Peeters op Abdijplein
Recentie Zeeland Nazomer Festival (6 Februari, Middelburg)
Reacties Parktheater (19 Februari, Eindhoven)

Bart Peeters zingt en spreekt in het nederlands!

Hij deed dat, als voorproef op de Nederlandse theatertour 2010, samen met zijn vaste band op 28 augustus op het Nazomerfestival in Middelburg, het regende in Zeeland maar dat kon de sfeer niet drukken daar op het Abdijplein. Beter dan de Zeeuwse Courant kunnen wij het niet beschrijven, vandaar ... Het is eigenlijk een raadsel waarom Peeters als muzikant in Nederland niet veel populairder is. In Middelburg bewees hij dat hij als performer in de Benelux zijn gelijke niet kent. (Ernst Jan Roosendaal, PZC)

Zullen we jullie een geheim verklappen...?

Bart Peeters is een muzikant! Natuurlijk is Bart in eigen land ook een “BV” (een bekende vlaming), en bij jullie zelfs een beetje een “BN’er” is of een “BB” (een bekende belg). Dat heb je met mensen die wel eens tv-programma’s maken...

Eventjes (in the nineties) twijfelde niemand dat Bart muzikant was. Hij toerde toen met The Radios door Europa en raakte zelfs nr 1 in Yakarta met “She goes nana”. Maar popmuziek is leeftijdsgebonden, dus stopten The Radios op hun hoogtepunt...

Wat in België iedereen en in Nederland nauwelijks iemand weet: een goeie 7 jaar geleden begon Bart zijn bloed weer te stromen waar het niet gaan kan. Hij begon (met een prachtige band!) weer nummers te maken in het Nederlands. Drie plaatjes waren het gevolg ‘Het plaatje van Bart Peeters’, ‘Slimmer dan de Zanger’, ‘De hemel in het klad’. Die plaatjes haalden in het thuisland platina en meer en vooral de drie theatertours, en aansluitende zomerfestivaltours, waren onbeleefd succesvol.

In Nederland speelde Bart en zijn groep tot nog toe alleen nog maar in Carré (heel leuk maar dat kan ook door Carré komen) en in de kleine komedie (nog spannender, Freek Dejonge zat in de zaal en gaf ons nadien een nachtelijke masterclass podiumhumor, Lang Leve Freek). Voor meer was geen tijd in het schema ... Impressariaat Ruud De Graaf, onze Nederlandse partner, brengt daar vanaf 2o1o verandering in!